Din lumea celor ce citesc

17-02-2017 Hits:49 noutati Administrator - avatar Administrator

Impreuna cu copiii care frecventeaza Centrul de zi am construit si am pus in practica proiectul : „Din lumea celor ce citesc”.    Click aici pentru a vedea proictul!

Read more

Descrierea unitatii 2016-2017

10-02-2017 Hits:68 noutati Administrator - avatar Administrator

Grădiniţa Socială cu Program Normal  „Benita”, înfiinţată de Asociaţia de Ajutorare a Copiilor „Benita”, organizaţie non-profit, oferã servicii educative, dar şi materiale şi spirituale acelei categorii de copii care ar...

Read more

Oferta Educationala

02-02-2017 Hits:66 noutati Administrator - avatar Administrator

Mai jos gasiti Oferta Educationala a Gradinitei Sociale cu Program Normal Benita - Bistrita.   Clik aici pentru a vedea oferta!!!

Read more

Perspective teoretice

14-12-2016 Hits:142 noutati Administrator - avatar Administrator

Perspective teoretice asupra abuzului și  a neglijării copiilor                                                                                                                   Livia Oprea, Psiholog                                                                                                                                                                                     Motto:             A face abuz atât de libertatea personală, cât și de cea a semenilor noștri, a nu respecta libertatea...

Read more

Tabara Spre Tinta

05-08-2016 Hits:226 noutati Administrator - avatar Administrator

      ’Spre ţintă! … (nu)-i ca pe roate’’  a fost titlul taberei din perioada 18-23 iulie 2016. De ce? Pentru că aici, 25 de adolescenţi au învăţat să ţintească tot mai...

Read more

Acasă

 

Asociaţia de Ajutorare a Copiilor BENITA este o organizaţie non-profit ce oferă sprijin social, moral si educaţional  copiilor si familiilor în nevoie din judetul Bistrita-Nasaud.
Numele organizaţiei are o conotaţie specială, pentru că a fost purtat de micuţa Benita, care la vârsta de numai 4 anişori, a plecat în cer cu îngeraşii în urma unui tragic accident.
Asa s-a născut de fapt organizaţia, în anul 1991, când România se confrunta cu problematica copilului instituţionalizat care era mediatizată în toată lumea.

Scopul organizaţiei:

·         prevenirea abandonului copilului

·         integrarea socială a copiilor defavorizaţi

·         educaţie

·         sprijin material

·         ajutor financiar în functie de nevoi si posibilitatile Asociatiei.

·         suport moral, emoţional

·         servicii de consiliere şi programe educative pentru copii şi părinţi.

 

 

Asociatia de Ajutorare a Copiilor Benita este acreditata de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, cu modificarile ulterioare si este autorizata sa acorde servicii sociale pe perioada nedeterminata.