Contact: 0263 239 050

Dragii nostri parteneri, 
Sta in puterea noastra sa facem alegeri intelepte care vor avea consecinte mai devreme sau mai tarziu. Inevitabil, ceea ce semanam vom secera fie ca este o vorba buna, o mana intinsa in nevoie sau o bucata de paine. Haideti sa implinim cuvintele Domnului Isus:  "Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci* strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură." Matei 6:19-20
 
Cu bucurie vă anunțăm că în anul 2014 peste 500 de copiii din Tanzania, Africa au reușit să meargă la școală, au beneficiat de o masă hrănitoare pe săptămână și îngrijire medicală datorită dumneavoastră, sponsorilor români, primind astfel o șanșă pentru un viitor mai frumos.
 
Vă mulțumim! Sunteți un real sprijin pentru ei! 
 
În  luna noiembrie cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să-i vizitez și să mă bucur  de cei mai minunați copiii. Am pregătit pentru dvs. o scrisoare cu câteva poze și gânduri din această călătorie....Click aici pentru a vedea scrisoarea!
 
”Dăruiește ceea ce ai, fiindcă pentru altcineva ar putea fi mai bine decât poți îndrăzni să gândești.”  -Henry Wadsworth Longfellow
 
Vă mulțumim pentru implicare și vă dorim multă binecuvântare din partea lui Dumnezeu!

 

Alina Micheș
 

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii cu privire la  programele de hrănire  cât şi despre procesul educaţional  din Tanzania:

Sistemul scolar in Tanzania 2020
Lista daruri alternative 2020
Pachete sponsorizare Tanzania 2020
Poze locatii centre 2019
Grassroots Tanzania - Poze  2019

 

 DIRECT PENTRU COPIII SĂRACI DIN TANZANIA

  

Cum a început?

 

În anul 2005, Lidia Murza, preşedinta Asociaţiei Benita a cunoscut-o pe Sharon Anson, reprezentanta organizaţiei Grassroots Trust UK. Sharon Anson i-a prezentat situaţia copiilor săraci din Tanzania. Similaritatea proiectelor dezvoltate de cele două organizaţii, cât şi faptul că Sharon a invitat-o pe Lidia în Tanzania, a condus la o colaborare pe termen lung.

Deoarece mulţi părinţi şi copii români s-au arătat dornici să sponsorizeze copii din Tanzania, am concretizat colaborarea sub forma unui proiect intitulat : DIRECT PENTRU COPIII SĂRACI DIN TANZANIA.

 

Din anul 2007 până la finele anului 2012, un număr de 380 de copii tanzanieni au fost sponsorizaţi de copii şi părinţi din Romania.

 

 

Cum poţi să te implici?

 

Sponsorizează un copil preşcolar/ din ciclul şcolar primar, cu 43 lire sterline/an (aprx. 250 lei) (Click pt detalii)

 

Sponsorizează un liceean, cu 180 lire sterline/an (aprx. 1050 lei) (Click pt detalii)

 

Suma va fi virată în contul proiectului ,,Direct pentru copiii săraci din Tanzania’’ :

Nume : Asociaţia Benita

Banca : BCR, Bistriţa

Contul pentru donatii in RON :

RO91RNCB0038045893690020

 

(ATENTIE: a se calcula contravaloarea în lei la cursul de schimb valutar actual, în momentul în care se face plata)

 

Pentru mai multe informaţii… 

Asociaţia Benita

Bistriţa, Mihail Kogălniceanu Nr.29

Cod postal 420034

Email : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel : 0263-239050

 

Persoana de contact:

ALINA MICHES- 0744-698 417

________________________________________________________________________

Sponsorizarea STANDARD

( pentru copii preşcolari şi şcolari din ciclul primar) 43 lire sterline/ an (aprox 250 lei)

 

Ø Vizează copiii preşcolari până la cei care termină ciclul şcolar primar.

 

Datorită faptului că încep să meargă la şcoală foarte târziu, mulţi copii ajung să fie adolescenţi şi să termine ciclul şcolar primar târziu. În mod normal, un copil trebuie să înceapă să meargă la şcoală la vârsta de 7 ani. În ultimi ani s-a introdus echivalentul clasei zero, ceea ce a făcut ca vârsta începerii şcolii să scadă la 5- 6 ani.

Pentru ca un copil să fie acceptat în programul nostru trebuie mai întâi să fie evaluată situaţia lui familială. Mulţi dintre copiii noştrii sunt orfani sau şi-au pierdut unul din părinţi.Unii au ambii părinţi în viaţă, dar familia lor este foarte săracă.

Noi nu suntem de acord cu regula doar un copil dintr-o familie este sponsorizat, noi interpretăm acest lucru drept discriminare.

Aşadar, ce asigură banii dumneavoastră copilului?

Dacă copilul pe care dumneavoastră îl sponsorizaţi este sub vârsta şcolară, el va primi :

 • O masă pe săptămână.
 • Lapte, fructe şi terci de ovăz zilnic, în cadrul unui centru ce aparţine organizaţiei Grassroots în Tanzania, unde există şi posibilitatea să fie monitorizată greutatea şi înălţimea copilului.
 • Îngrijire medicală.

Dacă copilul sponsorizat de dumneavoastră este de vârstă şcolară, el va primi :

 • O masă pe săptămână.
 • Uniformă şi chiloţi, şosete, ghiozdan, caiete pentru şcoală şi creioane/ stilou.
 • O alocaţie pentru papuci, contribuţia pentru şcoală ( la începutul şcolii) şi achitarea taxelor şcolare suplimentare.
 • Îngrijire medicală. 

Sponsorizarea unui LICEAN 180 lire sterline/an (aprox 1050 lei)

În ultimii ani Tanzania a depus eforturi mari pentru a construi licee. Acest lucru este minunat deoarece oferă mai multor copii oportunitatea de a-şi continua educaţia.

Fiecare copil trebuie să participe la examinarea naţională pentru a fi admis la un liceu. Dacă copilul este admis, Guvernul îi alocă un loc. Acest liceu poate fi situat în aceeaşi localitate, sau la kilometrii distanţă faţă de localitatea natală. Aceasta ne-a pus în situaţia în care am gândit şi programul de sponsorizare pentru liceeni. Frecventarea unui liceu în unele cazuri poate costa mai puţin, în alte cazuri poate costa foarte mult.

Noi continuăm să cheltuim 100% din suma alocată pentru fiecare copil, dar cheltuim mai mult pentru unii copii şi mai puţin cu alţii, astfel încât toţi să aibă parte de oportunităţi egale. Sperăm ca dumneavoastră să înţelegeţi acest lucru şi să nu fie considerat o problemă.

Aşadar, ce asigură banii dumneavoastră copilului ?

 • Taxe şcolare.
 • Uniforme.
 • Caiete
 • O masă pe săptămână ( dacă copilul nu este înscris în regim de internat)

(dacă copilul este înscris în regim de internat, va primi un pachet special pentru el)

 • Îngrijire medicală
 • Club unde îşi poate efectua temele/ manuale, plata suplimentară pentru unele examene importante.

Toţi copiii au parte de consiliere pastorală şi sunt vizitaţi pe la casele lor de către păstorii bisericii locale şi voluntarii care conduc cluburi săptămânale pentru copii.